Jadłospis
CODZIENNIE ŚNIADANIA W FORMIE STOŁU SZWEDZKIEGO: pieczywo, chuda wędlina, ser żółty, wybór świeżych warzyw na kanapki i do chrupania, dżem lub konfitura owocowa, miód, wybór płatków śniadaniowych z mlekiem, kakao, herbata, ciepły dodatek (rotacyjnie - jajecznica, parówka).
* OZNACZENIE NUMERYCZNE ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH STANDARDOWYCH LUB STANDARDOWYCH WEGETARIAŃSKICH: 1. GLUTEN; 2. SKORUPIAKI; 3. JAJA; 4. RYBY; 5. ORZESZKI ZIEMNE; 6. SOJA; 7. MLEKO; 8. ORZECHY; 9. SELER; 10. GORCZYCA; 11. SEZAM; 12. DWUTLENEK SIARKI I SIARCZANY; 13. ŁUBIN; 14. MIĘCZAKI.
Alergeny - poniedziałek: | 1, 3, 7, 8,9, | *
wtorek: | 1, 3, 7, 9 | *
środa | 1, 3,4, 7, 9 | **
czwartek | 1, 3, 7, 9 | *
piątek| 1, 3, 7, 9 | *
tydzień 13.05.2024 r. - 17.05.2024 r.
Aby zobaczyć występujące alergeny, najedź na ikonę